Γεννήθηκα στις 20 Φεβρουαρίου 1972 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα απο το  2ο  Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου το 1989. Τον ίδιο χρόνο εισήχθηκα μετά απο εξετάσεις στο αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής Σχολής «Albert Szent Gyorgyi Szeged», στην Ουγγαρία, όπου αποφοίτησα το 1996 με βαθμό «Cum Laude» – «Λίαν Καλώς».

Ως φοιτητής στο 4ο έτος, επισκέφθηκα την Ιατρική Σχολή «Baylor College of Medicine» και «Spring Branch Medical Centre», Houston, Texas, U.S.A.,

παρακολουθώντας κλινικά μαθήματα ως επιλεγόμενα, σε συντονισμό με το Πανεπιστήμιό μου. Παρέμεινα στην Αμερική μέχρι αποφοιτήσεώς μου, όπου και γνώρισα τον πρωτοπόρο τότε θωρακοχειρουργό, κ. Δημήτριο Μπουλαφέντη, ο οποίος και με προέτρεψε να ακολουθήσω την ειδικότητα της Θωρακοχειρουργικής.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στον Ελληνικό Στρατό, στις Ειδικές Δυνάμεις ως Καταδρομέας, όπου και τοποθετήθηκα στην Ι΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών με έδρα την Κω. Εν συνεχεία διατέθηκα απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού προς εκτέλεση Υπηρεσίας Υπαίθρου σε άγονο Αγροτικό Ιατρείο και συγκεκριμένα στα Άγραφα Ευρυτανίας, όπου και συνέχισα την υπηρεσία μου.

Κατόπιν υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπαδημητρίου». Παράλληλα με την εκπαίδευση μου, κατά τον ελεύθερο χρόνο μου, συνέχισα να συμμετέχω ενεργώς, στα χειρουργεία και τις εργασίες της κλινικής του κ. Μπουλαφέντη, ως βοηθός και μαθητευόμενος.

Εν συνεχεία υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Θωρακοχειρουργός στην Κλινική Θώρακος –  Αγγείων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στη συγκεκριμένη κλινική είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ σε μεγάλη γκάμα τόσο θωρακοχειρουργικών όσο και αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκα  στην τοποθέτηση ενδοαυλικών προθέσεων (stent grafts) στην αορτή. Παράλληλα, ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητού κ. Ηλία Μπαστούνη στην τοποθέτηση των ενδοαυλικών προθέσεων στη θωρακική αορτή. Το Νοσοκομειο «Ευαγγελισμός» υπήρξε πρωτοπόρο στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της τραυματικής ρήξης της θωρακικής αορτής, με χρήση ενδοαυλικών προθέσεων. Παράλληλα έκανα τα πρώτα μου βήματα στη Θωρακοσκοπική Χειρουργική, κάτι που ουσιαστικά τότε ξεκινούσε στην Ελλάδα.

Η μετέπειτα πορεία μου στον «Ευαγγελισμό» περιλάμβανε την εξειδίκευση στην Καρδιοχειρουργική, ως ειδικευόμενος Καρδιοχειρουργός στη Β΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική (Μεταμοσχεύσεων Καρδίας και Πνευμόνων).

Παράλληλα παρακολούθησα τις εργασίες του European School Of Cardiothoracic Surgery, και τα τρία επίπεδα (Levels 1, 2, 3) στο Bergamo Ιταλίας. Εν συνεχεία παρακολούθησα ένα ειδικό σεμινάριο στο «St. Mary’s Hospital» του Λονδίνου, που αφορούσε την τοποθέτηση των ενδοαυλικών προθέσεων στη θωρακική αορτή. Παράλληλα εγγράφηκα στα μητρώα Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας «Full GMC (General Medical Council) Registration»
.

Έχω εκπαιδευτεί σε τεχνικές Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τον Οκτώβριο 2007 και μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησα την άδεια εξάσκησης της ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος στην Ελλάδα. Άμεσα ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Τον Οκτώβριο 2012 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων της Πανευρωπαϊκής Εταιρίας EACTS (European Association of Cardiothoracic Surgeons), μου απενεμήθη ο τίτλος του «Fellow of the European Board of Thoracic – Cardiovascular Surgeons – FETCS<». Μετά από ευρεία εμπειρία θωρακοσκοπικών επεμβάσεων, εφαρμόζουμε πλέον την τεχνική uniportal vats, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ελλάδα. Το 2019 μου απενεμήθη ο τιμητικός τίτλος του Fellow of the European Board of Thoracic Surgery-FEBTS.
Είμαι editor και review editor σε ξένα περιοδικά όπως το Frontiers in Surgery.

Τον Οκτώβριο 2021 μετέβην στο Στρασβούργο στο μεγαλύτερο κέντρο ρομποτικής χειρουργικής στον κόσμο όπου και κατόπιν εκπαιδεύσεως και αντιστοίχων εξετάσεων, έλαβα την πιστοποίηση για το πλέον εξελιγμένο σύστημα ρομποτικής θωρακοχειρουργικής το Davinci Xi.

Είμαι μέλος:

 • της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Καρδίας, Θώρακος και Αγγείων
 • και Fellow της EACTS (European Association of Cardiothoracic Surgeons)
 • και Fellow της ESTS(European Society of Thoracic Surgeons)
 • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Κυκλάδων, Πατρών
 • της Αμερικανικής Ένωσης Θωρακοχειρουργών STS (Society of Thoracic Surgeons)
 • της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και μέλος της Ομάδας Εργασίας Κατευθυντηρίων Οδηγιών για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Διατηρώ Ιατρείο στην Αθήνα και στην Πάρο. Στο https://iasisparos.gr

ΚΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Εργάσθηκα και συμμετείχα στην εφαρμογή κλινικοερευνητικών πρωτοκόλλων που αφορούσαν:

 • Τη χρήση της βαθιάς υποθερμίας με διακοπή της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση ανευρυσμάτων της θωρακικής αορτής.
 • Τη χρήση της μασχαλιαίας αρτηρίας για εισαγωγή στην εξωσωματική κυκλοφορία, σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εκτεταμένων διαχωρισμών και ανευρυσμάτων ή/και γενικευμένης αθηρωμάτωσης της αορτής.
 • Την προεγχειρητική τοποθέτηση ενδοαορτικής αντλίας σε ασθενείς με πολύ χαμηλό κλάσμα εξώθησης, που πρόκειται να υποβληθούν σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη.
 • Την ταυτόχρονη χειρουργική αντιμετώπιση στενώσεων των καρωτίδων και των στεφανιαίων αρτηριών.
 • Τη χρήση θρομβοελαστογραφίας στην περιεγχειρητική αιμορραγία.
 • Την προστασία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος με τη χορήγηση παλίνδρομης ή ορθόδρομης (δεξιά μασχαλιαία αρτηρία) εγκεφαλοπληγίας στις επεμβάσεις της ανιούσης αορτής και του αορτικού τόξου, που γίνονται με βαθιά υποθερμία και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας.
 • Την προστασία του νωτιαίου μυελού και των σπλάγχνων, στη χειρουργική θεραπεία των θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων.
 • Την τοποθέτηση ενδοαυλικών προθέσεων στην αορτή.
 • Την ελαχιστοποίηση των τομών σε θωρακοσκοπικές επεμβάσεις για ευρύτατη γκάμα θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων. Την εξέλιξη της θωρακοσκοπικής χειρουργικής. Την εκπαίδευση νέων θωρακοχειρουργών στη θωρακοσκοπική χειρουργική και ειδικά στην τεχνική uniportal vats.

 

Οι δημοσιεύσεις μου, είναι διαθέσιμες στο  researchgate.net

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεώφ.Κηφισίας 56 & Δελφών , Μαρούσι 15125

info@vats.gr

Δευτέρα - Παρασκευή
08:00 - 20:00

FOLLOW US